Voedingsanalyse

Wil jij graag weten of je huidig voerbeleid wel gepast is voor je paard? Ik zoek het voor je uit en geef je tips en tricks!

Ik begrijp als geen ander hoe belangrijk het is om je paard de juiste voeding te geven voor een gezond en actief leven. Er is echter al zoveel op de markt en de etiketten van de al dan niet gekende merken worden er alleen maar ingewikkelder op. Daarom bied ik uitgebreide voedingsanalyses aan om je te helpen bij het kiezen van de beste voeding voor jouw paard.

Paarden hebben unieke voedingsbehoeften die variëren afhankelijk van hun leeftijd, activiteitenniveau, ras en gezondheidsstatus. Een standaard voerbeleid waarbij ieder paard hetzelfde aangeboden krijgt werkt jammer genoeg niet. Door samen met jou het voer dat je op dit moment geeft te analyseren wil ik je meer inzicht geven in hetgeen je paard binnen krijgt zodat je weloverwogen beslissingen kan nemen over zijn of haar dieet. Ik hoop op deze manier ervoor te zorgen dat je achteraf weet waar je naar kan kijken op een voeretiket en wat je wel en niet wil terugzien in het voer van je paard.


Bij een voeranalyse bekijk ik het volgende:

Macronutriënten: Ik analyseer de hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten om een uitgebalanceerd dieet te garanderen.

Vitaminen en Mineralen: Ik controleer of de essentiële vitaminen, mineralen en sporenelementen in de juiste vorm aangeboden worden.

Aanwezigheid van ongewenste ingrediënten: Ik controleer of er onhandige en zelfs ongezonde zaken werden toegevoegd aan het voer.

Voorstel van gezondere alternatieven: Indien het voer ongezond blijkt, doe ik een voorstel tot een gezonder alternatief.

Hoe gaat het in zijn werk?

Jij stuurt mij door welke zaken je je paard voert, hoeveel, wanneer en met welk doel. Je bezorgt mij hierbij een link per product alsook een foto van de inhoud van het product (dit is niet altijd terug te vinden op de site - gek he? Of toch goed gevonden van de verkopers?). 

Ik bezorg je nadien per product mijn bemerkingen en geef je indien nodig betere en gezondere alternatieven.

Wat is het kostenplaatje?

Per analyse mag je 5 voedingsproducten of supplementen bezorgen ter nazicht.

Per analyse betaal je €35.