Call us

Detail

Horsemen's Compass | Isabel Bracke

zandhoven

Mijn naam is Isabel Bracke.
Toen ik 12 jaar was startte ik als stalhulp op een pensionstalling. In ruil voor mijn werk mocht ik rijden op de paarden. Toen ik ouder werd merkte ik al snel dat mijn rijkunsten niet optimaal waren. Ik wilde beter worden en alles leren over paarden.
Ik ging opzoek naar een gerichte opleiding over het rijden. Toen ik deze gevonden had, heb ik meteen de instructeurs opleiding erbij gevolgd. Niet enkel mijn vrije tijd besteed ik tussen de paarden maar ook mijn scholing was hierop gericht.
Ik volgde de bachelor opleiding dierenzorg. Hier kwam ik meer te weten over de voeding, anatomie en fysiologie van het paard. (en andere dieren.) Tijdens mijn eerste stage ging ik helpen op The Old Horses Lodge waar ik met een aantal ‘speciale gevallen’ mocht trainen. Nadien gaf deze opleiding me ook de kans om op buitenlandse stage te gaan. Voor mijn laatste stage en eindwerk ben ik in Cody Wyoming beland. Hier leerde ik hoe cowboys zoals Val Geissler, mijn mentor, de paarden traint en rehabiliteert.
Elk vrij moment probeer ik mezelf te overtreffen en bij te leren. Het stopt nooit. Ik volg zelf nog clinics bij meesters zoals Clint Bailey, Marius Schneider, Warwick Schiller, Honza Blaha, ...
Mijn leerproces vormde mijn visie. Deze volgt de stromingen van Ray Hunt, Tom Dorrance, Pat Parelli, Buck Brannaman maar ook Bent Branderup, Marius Schneider.
Zo worden de klassieke rijkunst en horsemanship met elkaar verenigd en ontstaat het concept Balanced Horsemanship. Jij en je paard, samen fysiek en mentaal in balans.

Prijs categorie

25 - 50 euro

Diploma's

Diploma bachelor dierenzorg
wond en postoperatie zorg
instructeur Horsemanship
aanwezigh. lezing allergie
ATTEST HONOURS DEGREE
getuigschrift proefdierkunde

Ik behandel

Angst
Bokken
Gedragsproblemen
Kopschuw
Scheefheid
Slechte conditie
Staken
Struikelen
Verzet

Ik bied aan

Gedragstherapie
Rechtrichten

Discipline

Western
Horsemanship
Grondwerk
Rechtrichten
Longeren
Schriktraining
Gymnastiseren aan de hand
Kinderlessen
Trailerladen

Werkwijze

Academische / Klassieke Rijkunst
Bent Branderup
Parelli
Natural Horsemanship

Dienstverleners uit mijn eigen netwerk

Anneke Hollanders - Instructeur Academische rijkunst
edit afsluiten