Call us

Detail

Enthusiastic Horse Gymnastics | Anneke Hollanders

Dessel

Enthusiastic Horse Gymnastics vat samen wat Anneke graag uit wil dragen:
Een Biomechanisch correcte en positieve paardentraining, welke een sterk en soepel, maar ook een vrolijk en trots paard en daarbij horende blije eigenaar als resultaat geeft!

~ Biomechanisch correct rijden ~ zitles ~ werken aan de hand ~ grondwerk ~ longeren ~ werk aan de lange teugel ~ theorie, lezingen ~

Als holistisch opgeleide Master Equilibrio instructeur is het Anneke's missie om combinaties te begeleiden met een brede kijk op zowel het fysieke als mentale aspect van zowel paard als mens, om zo de gehele puzzel te helpen samenleggen. De beste leerschool die ze hierin gehad heeft, is haar eigen, met grote hindernissen, afgelegde weg met haar hengst Hispano.

Om paarden Biomechanisch Correct te kunnen en leren trainen moeten we niet zo zeer gaan zoeken in ' de methodes' maar in het lichaam, de bewegingsleer (biomechanica) van het paard. Via haar Equilibrio opleiding heeft Anneke zich hier reeds jaren in verdiept en blijft ze zich ook verder scholen. Om het paard correcte bewegingspatronen (her) aan te leren, grijpen we terug naar de kennis van de Oude Grootmeesters. Zij ontwikkelden hier eeuwen geleden logisch opeenvolgende oefeningen voor, wat wij vandaag 'Dressuur' noemen. We gaan daarom de dressuur voor het paard gebruiken in plaats van het paard voor de dressuur. Het 'waarom' en 'hoe' legt Anneke je graag uit!
Ze biedt begeleiding aan in rijden, zitles, werk aan de hand (gebruik van 2 teugels), grondwerk (gebruik van enkele lijn), longeren en werk aan de lange teugel. Daarnaast behoren ook theorie sessies en lezingen tot de mogelijkheden.

We kunnen paarden pas goed begeleiden en motiveren als er een goede samenwerking; een zuivere communicatie bestaat tussen mens en paard. Onze lichaamstaal, ademhalingscontrole en lichaamsbewustzijn zijn hierin de grote sleutel. Omdat onze jachtige maatschappij het ons hierin niet altijd gemakkelijk maakt, wordt er ruime aandacht geschonken aan dit aspect van het trainerschap.

Soms gebeurt het dat training alleen niet volstaat: er blijven ongemakken in het lichaam, al dan niet gecombineerd met gedragsproblemen. Vaak is pijn de oorzaak welke eerst weggenomen moet worden. Anneke begeleidt je graag in deze zoektocht: Ze heeft een mooi netwerk opgebouwd in het medische en paramedische, gespecialiseerd in orthopedie en biomechanica waarnaar doorverwezen kan worden. Daarna kan er in multidisciplinaire samenwerking een revalidatietraject gestart worden, waarvoor Anneke nauw samenwerkt met collega Claudia Wolters.

vragen of graag nog meer info?
Neem gerust contact op! :-)

Prijs categorie

50 - 100 euro

Diploma's

Master Instructeur Equilibrio

Ik behandel

Apathie
Artrose
Bokken
Chagrijnigheid
Gedragsproblemen
Gewrichtsproblemen
Hoefkatrol
Kantelen hoofd
Kreupelheid
Nekklachten
Nervositeit
Onregelmatig lopen
Onrust
Peesblessures
Rugproblemen
Scheefheid
Slechte conditie
Spierklachten
Staken
Steigeren
Stijfheid
Struikelen
Verzet
Vluchtgedrag
Spierproblemen

Ik bied aan

Rechtrichten
Revalidatie

Discipline

Dressuur
Grondwerk
Rechtrichten
Longeren
Gymnastiseren aan de hand
Houding en zit
Kinderlessen

Werkwijze

Academische / Klassieke Rijkunst
K.F. Hempfling
Equilibrio
edit afsluiten