Call us

Bestaat de volmaakte instructeur wel?


Saskia Declercq van Equinection startte in 2014 met lesgeven. Dat deed ze omdat mensen aan haar vroegen om hen de kneepjes van vrijheidsdressuur en Horse Agility aan te leren. Opmerkelijk misschien, want op dat moment durfde ze zelf niet op haar eigen paard Zyta te rijden. Meer nog: pas dit jaar galoppeerden ze voor het eerst in zeven jaar terug door de piste. Hoort dat eigenlijk wel, een instructeur die zelf nog heel wat werkpunten heeft?

Wil je weten wat het antwoord was van Saskia op deze vraag? Je kan het volledige interview met haar terugvinden in het CAP magazine van juni 2019. Sneak peak: 

Saskia spreekt trouwens uit ervaring: de afgelopen jaren zat ze niet stil, maar nam ze les bij een resem aan instructeurs. “De juiste mensen rondom je hebben is zo belangrijk. Er zijn maar een paar instructeurs die Zyta en mij hebben kunnen verder helpen, maar door hen besefte ik na enkele jaren wel hoeveel vertrouwen Zyta ondertussen in mij had. Dat besef heeft ervoor gezorgd dat ik zelf ook terug begonnen ben met rijden: midden in ons obstakelparcours, tussen noedels, ballonnen en zeilen, stapte ik na enkele jaren voor het eerst terug op haar rug. Dat lijkt misschien vreemd, maar die omgeving was voor ons vertrouwd. Galopperen en buiten rijden, dat was voor ons het meest spannende en toch doe ik ook dat sinds kort weer”. 

Een bijkomend voordeel van de weg die Saskia zelf aflegde, is het netwerk van mensen dat ze tijdens haar eigen groeiproces opbouwde. “Kan ik dus zelf iets niet oplossen of is een klant op zoek naar iets wat ik niet kan aanbieden, dan weet ik meestal wel iemand bij wie ze wél terecht kunnen.”


Een afspraak maken met Saskia of een andere instructeur in je buurt zoeken? 
Dat kan met de handige zoekmachine van Horse & Health! 
edit afsluiten