Call us

Je paard op consultatie bij een bitfitter


Heb jij al eens een anatomisch gevormd hoofdstel gekocht? Denk jij na over welk bit je gebruikt wanneer je paardrijdt? Hoewel we allemaal willen dat ons pard zich zo goed mogelijk voelt tijdens het rijden en er steeds vaker spullen verkrijgbaar zijn die 'anatomisch gevormd' zijn, besteden we volgens Géraldine Vandevenne van Equibitfit nog te weinig aandacht aan een hoofdstel en bit die echt passen. Toch is het bijna even belangrijk als een goed passend zadel...

Ik interviewde Géraldine daarom voor CAP Magazine. Je kan het volledige artikel terugvinden in de editie van december 2019. Een kleine sneak peak: 

Een bit en hoofdstel die niet goed passen, kunnen de oorzaak zijn van een resem aan gezondheids- en rijtechnische problemen. "Soms zie ik paarden met wonden in de mond die nooit meer weg zullen gaan" zegt Géraldine. "Dat zijn problemen die voor veel ruites niet direct zichtbaar zijn, maar vaak zijn er wel heel wat zichtbare aanwijzingen. Bijvoorbeeld teugelmankheid, headshaking, verzet tonen, op het bit gaan hangen. Het zijn alemaal problemen die te maken kunnen hebben met hoe goed of slecht een hoofdstel en bit passen."


Je kan de contactgegevens van Géraldine terugvinden op haar profiel.
Je kan ook de profielen van al onze andere leden raadplegen via de zoekmachine. 
edit afsluiten