Call us

Verslag tweede Horse & Health netwerkmoment 


Op vrijdagavond 22 juni ging het tweede Horse & Health netwerkmoment door bij de Aleashop in Destelbergen! Het was fijn enkele bekende gezichten terug te zien, maar tussen de aanwezigen waren er ook een heel aantal nieuwe gezichten. Tijdens dit netwerkmoment werd ruimte geschept om (verrassing) te netwerken, maar ook om feedback te geven op het project en bij te leren over social media marketing in de paardensector!

Het lijkt erop dat steeds meer mensen benieuwd zijn naar het project, we mochten vrijdag namelijk aftikken op meer dan twintig aanwezigen! Zij werden ontvangen in de winkelruimte van Aleashop te Destelbergen, voor de gelegenheid aangekleed met staantafels, stoelen en een presentatiescherm! 

Het duurde niet lang voor degenen die ook op het eerste netwerkmoment aanwezig waren, elkaar terugvonden en samen rond een tafeltje in gesprek gingen! Dàt is het effect van netwerken! Het deed mij persoonlijk deugd om dat te zien.

Degenen die nog geen kennis gemaakt hadden met mij en het project, nodigde ik vooraan uit zodat ik ook aan hen mezelf en het project kon voorstellen. Bijna iedereen was het er unaniem over eens dat er nood is aan een project dat gediplomeerde en verzekerde dienstverleners uit de paardensector verenigt. Het is net aan deze nood dat Horse & Health tracht te voldoen; door Horse & Health worden gediplomeerde en verzekerde dienstverleners makkelijker vindbaar, en leren ze ook elkaar en elkaars werk kennen, waardoor samenwerking en kennisdeling gestimuleerd wordt!

Na wat ruimte om te netwerken, konden de aanwezigen zich laten inspireren door de lezing van Katrien van Miert. Katrien is communicatiespecialiste en verzorgde een lezing rond social media marketing.

Tijdens de eerste netwerkdag, gaven leden namelijk aan dat ze niet goed wisten hoe ze Facebook kunnen gebruiken ter ondersteuning van hun zaak. Heeft dat eigenlijk wel nut, zo'n bedrijfspagina? Wat moet je er dan op zetten? Wat zijn de mogelijkheden? 

Aangevangen kon worden met de vaststelling dat de mogelijkheden groots zijn: met Facebook kunnen ruim 400 000 Vlaamse paardenliefhebbers bereikt worden. Echter is het hebben van een bedrijfspagina niet altijd noodzakelijk om je bedrijf te promoten via Facebook. De aanwezigen kregen tips en tricks mee om hun (bedrijfs)profiel in te zetten: wat post je, wanneer post je het en hoe maak je nu juist een advertentie aan?

Er volgden achteraf vele positieve reacties. Katrien, nogmaals enorm bedankt!  

Tijdens dit tweede netwerkmoment kregen de aanwezigen, net zoals tijdens het vorige netwerkmoment, overigens ook opnieuw de kans om feedback te geven op het project. 
Leden (en niet-leden) konden er namelijk voor kiezen om, anoniem, hun ervaring met Horse & Health te delen en hun mening te geven over enkele ideeën die er bestaan om uit te werken binnen Horse & Health.

Het ziet er op basis van deze feedback bijvoorbeeld naar uit dat Horse & Health opnieuw aanwezig zal zijn op het Horse Awareness Event én dat we daar iets speciaal van zullen maken. De komende maanden zal alle feedback wat dit idee en de andere ideeën betreft, verwerkt worden. Uitgelicht kan nog worden dat: 

  • Het idee bestaat om binnen Horse & Health een actie op te zetten om een goed (paarden)doel te ondersteunen.
  • Er verder gewerkt moet worden aan het in de kijker plaatsen van leden.
  • Horse & Health bekender moet worden in de paardensector (vnl. bij paardeneigenaars en mensen die interesse hebben in coachingsvormen met paarden).
  • Er misschien aan speeddaten gedaan kan worden op een van de volgende netwerkmomenten, zodat echt iedereen, iedereen leert kennen!
  • En tot slot... er veel interesse is om bij te leren (van elkaar)! Dat kan misschien in de vorm van studiedagen.

Afgesloten kan worden met de vaststelling dat ook afgelopen vrijdag weer iedereen laaiend enthousiast was over het georganiseerde netwerkmoment. Er zijn weer heel wat leuke contacten gelegd en ervaringen gedeeld.

Wat Horse & Health betreft, is er weer een hoop input gekomen om mee aan de slag te gaan en er zo voor te zorgen dat Horse & Health niet alleen een project is voor de Vlaamse paardensector, maar ook een project dat gedragen wordt door de Vlaamse paardensector.

Bedankt aan alle aanwezigen! 

Ps. Was je niet aanwezig en geef je als (niet-)lid graag feedback of heb je vragen? Stuur een mailtje naar contact@horseandhealth.be. Echt alle feedback is en ideeën zijn welkom! 

edit afsluiten