Call us

Nieuw lid: Judith Verberckmoes | 't Kouterbos


Soms gaat het al eens mis tijdens het rijden of in de omgang met je paard. Gelukkig bestaan er heel wat opgeleidde gedragstherapeuten die jou kunnen helpen. Vandaag verwelkomen we er zo eentje: Judith Verberckmoes!
 
Hoi, ik ben Judith en rond mijn 6 jaar verruildde ik mijn tutu mogen voor een rijbroek en rijlaarzen. Het avontuur is toen begonnen met de paarden. Ik kreeg van mijn ouders al vrij snel mijn eerste paard Quinckie, dan Evert en in tussentijd Marvellous, dit alles tussen mijn 9de en 12 jaar. Ik moest veel verantwoordelijkheid nemen op mijn jonge leeftijd en daar ben ik ze enorm dankbaar voor! Van deze 3 paarden heb ik echt veel geleerd. De ene was een dressuurpaard hoog opgeleid waar ik alles op geleerd heb, de ander was een héél groen paard waar ik heb leren op zitten tijdens zijn bokkesprongen en in de springlessen en de laatste heeft me leren communiceren als paard.

Vele jaren later, op mijn 35-ste, kwam Garouche op mijn pad. Garouche, toen een 6-jarige merrie, die heeft me aangezet om de opleiding instructeur paard & gedrag te volgen, zij was een nachtmerrie. Garouche was een draak in de omgang, longeren was een aangename kennismaking, rijden met Garouche was een hel!

Ik was haar gaan bekijken op een manege. Mijn begroeting van haar ginds op de manege was er ééntje waar velen zouden voor gaan lopen. Ze keek me poeslief aan terwijl de stalhouder haar voetjes uitkrabde en ineens, BAM. Ineens had ik een beet van haar, zo'n slangebeet weet je, in mijn nek. De stalhouder had niets gemerkt en mijn moeder die naast mij stond die had het niet zien gebeuren! Het was een flits! Na haar begroeting keek ze me aan en zag je haar denken van: jij moet me ook niet hebben zeker? Ik stond nog perplex en dacht goooohhhh.
Over haar kan ik een héél boek schrijven dus stop ik hier om het niet langdradig te maken.

Heb je een probleem groot of klein dan kan ik je helpen!

Je kan Judith vanaf nu samen met onze andere leden terugvinden in de Horse & Health zoekmachine! 
edit afsluiten