Call us

Nieuw lid: Elke Schollaert | Paardenosteopaat EDO


Horse & Health blijft groeien! Aan het begin van 2020 mochten we ook Elke Schollaert verwelkomen in het netwerk. Ze vertelt graag wat over zichzelf!

Als dochter van een holistisch dierenarts is het zorgen voor onze viervoeters me van kinds af aan mee gegeven. Mijn opleiding als paardenosteopaat EDO ® geeft me de kans om voor deze dieren net dat tikkeltje extra te kunnen betekenen. Ik hou ervan om deze dieren terug te brengen naar hun optimale balans. Want als zij in hun evenwicht staan, functioneren ze het best en voelen ze zich goed. En een gelukkig dier betekent vaak een gelukkige eigenaar. En daar draag ik graag aan bij.

In mijn praktijk kan je terecht voor paarden- en hondenosteopathie, sportmassage, advies en trainingsbegeleiding met aandacht voor de biomechanica.

Tijdens mijn behandelingen streef ik ernaar om onze viervoeters terug op weg te helpen naar evenwicht en harmonie. Blokkades worden opgespoord en verholpen. Het is een holistische werkwijze waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam aangespoord wordt om terug balans te genereren. Osteopathie gebruikt manuele technieken om alle onderdelen van het lichaam optimaal te laten samenwerken. Het is een methode waarbij de focus ligt op het behandelen van de oorzaak van de klacht en niet alleen op het symptoom.

Daarbij wordt er ook rekening gehouden met drie verschillende systemen: het pariëtale systeem (Het bewegingsapparaat), het viscerale systeem (De organen:omringende fascia,bloedvaten, lymfe) en het cranio-sacrale systeem.

Na de behandeling bespreken we kort de bevindingen en bekijken we hoe je als ruiter/verzorger je paard het beste kan helpen.

Je vindt Elke vanaf nu net als al onze andere gediplomeerde en verzekerde leden terug in onze zoekmachine! 
edit afsluiten