Call us

Lid in de kijker: Kim Corijn


Kim Corijn richtte haar bedrijf 'massagetherapie voor paarden' net geen jaar geleden op. Ze biedt sportmassage en reiki aan, waarvan ze het effect ondersteunt en versterkt met behulp van essentiële oliën. De motivatie om paarden te helpen, ontstond net zoals bij vele anderen, vanuit ervaringen met haar eigen paard Moon, die zes jaar geleden in haar bezit kwam. 

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, paard, plant, boom, buiten en natuur

"Moon was een nerveus jong paard die snel spanning opbouwde. Hij zette letterlijk alles vast en ik wou een manier vinden om hem te leren ontspannen.” 

Kim maakte zelf, samen met haar eigen paard,  eerst kennis met reiki - een vorm van energetische massage - en met het ondersteunende effect van essentiële oliën. “Reiki zorgt ervoor dat de energie in je lichaam opnieuw goed kan stromen.”

Omdat ze ook andere paarden wou helpen, verdiepte ze zich verder in vormen van massagetherapie en volgde de opleiding tot sportmasseur. “Bij het uitvoeren van een sportmassage wordt gebruik gemaakt van verschillende handgrepen, naast stretchoefeningen”. In de opleiding tot sportmasseur werd ook veel nadruk gelegd op trainingsadvies op maat. Door na de behandeling als eigenaar zelf nog stretchoefeningen te doen en de training aan te passen, leert het paard zijn lichaam beter te gebruiken en zal het sterker worden. 


Al deze vormen van massagetherapie zorgen voor bewustwording van het lichaam en de manier waarop een paard zijn lichaam gebruikt.
Echter als je paarden behandelt, moet je je als behandelaar volgens Kim ook erg bewust zijn van je eigen lichaam en gemoedstoestand: “Hoe kan een paard zich ontspannen en zijn lichaam aan jou toevertrouwen, wanneer hij steeds tegenstrijdige signalen ontvangt? Niet, is het enige juiste antwoord”. 


Kim raadt trouwens ook paardeneigenaars zelf aan om zich steeds bewust te zijn van hoe ze zich voelen. Ze leerde zelf dat haar eigen paard Moon reageerde op gevoelens die Kim ervaarde, zoals stress. Kim leerde zelf eerlijk te zijn en niet te verbergen voor haar paard hoe ze zich voelt. Op mindere dagen zal ze dan ook niet intensief trainen, maar doet ze ‘kleinere dingen’ met Moon zoals poetsen, eens gaan wandelen of rondhangen op de weide.  Een van Kim’s fijnste anekdotes is trouwens dat een van haar klanten, twee dagen na de behandeling van de paarden, aan haar vroeg of ze ook mensen behandelt. Deze klant had het inzicht gekregen dat haar paarden beïnvloed werden door hoe zij zich voelde.
 
Wat nervositeit, stress of andere mentale en inwendige problemen betreft, vormen de essentiële oliën die Kim gebruikt een goede bijkomende aanvulling op de massagetechnieken die ze toepast. 

Twee specifieke technieken voor het toebrengen van essentiële oliën die ze aangeleerd kreeg, zijn de rain drop massage en feelings massage. De rain drop massage is een techniek waarbij 7 essentiële oliën in een vaste volgorde aangebracht worden op de hoeven en/of de bovenlijn van het paard. Deze techniek heeft vooral een ontgiftende werking en ondersteunt het immuunsysteem. De feelings massage heeft als doel om mentale ondersteuning te bieden. Er worden 6 essentiële oliën gebruikt die kunnen helpen bij het verwerken van trauma’s, depressie etc. 


Door de combinatie van deze technieken, werkt Kim aan een gezonde geest in een gezond paardenlichaam. Het grootste compliment dat Kim kan krijgen, is het zien van een paard dat volledig ontspannen is, waardoor zijn of haar lichaamshouding verandert na de massage.

Is jouw paard ook aan (fysieke en/of mentale) ontspanning toe? Neem dan zeker eens contact op met Kim Corijn. Je vindt haar profiel hier terug. 

edit afsluiten