Call us

Algemene informatie


De paardenwereld is al meer dan 16 jaar mijn thuis. Vijf jaar geleden kocht ik mijn eerste paard, Concrete Z. Twee jaar later kwam daar mijn pony Amber bij. Beiden kocht ik met gekende gebreken: agressie, hoefkatrol, scheefheid, blokkades, zware hoefbevangenheid, ... Ik leerde doorheen de jaren fantastische mensen kennen die ons enorm verder geholpen hebben, maar ik maakte ook veel fouten en wist vaak niet bij wie ik terecht kon voor hulp.

Horse & Health is ontstaan vanuit deze ervaring dat het niet altijd makkelijk is de juiste persoon te vinden wanneer je met een probleem zit met je paard of je zorgen maakt om zijn/haar gezondheid, maar ook vanuit het idee dat mensen die fantastisch werk leveren in de paardenwereld meer zichtbaarheid verdienen. Binnen Horse & Health verenig ik daarom opgeleide en verzekerde dienstverleners uit de Vlaamse paardensector, met als doel hen makkelijker vindbaar te maken voor paardeneigenaars, maar ook kennisdeling en samenwerking tussen verschillende dienstverleners makkelijker te maken. 

Op deze pagina vind je als bezoeker informatie terug rond hoe de website werkt. Verleen je professioneel diensten in de sector, dan vind je op deze pagina ook alle informatie betreffende een lidmaatschap.

Hoe vind ik een dienstverlener? 


Ooit jezelf al afgevraagd wat er nu juist mis is met je paard? Hoe je zijn of haar gezondheid kan verbeteren? Hoe je dat ene vervelende probleem best zou aanpakken? Of gewoon, hoe je de band met je paard nog zou kunnen versterken en de communicatie verbeteren? 

Via de zoekmachine die je terugvindt onze website, wordt het mogelijk om makkelijk een dienstverlener te vinden die past bij de noden en wensen die jij en jouw paard hebben. Je kan dierenartsen, tandartsen, instructeurs uit verschillende disciplines, osteopaten, fysiotherapeuten, hoefsmeden/bekappers, ... opzoeken. Alle dienstverleners uit het netwerk zijn gediplomeerd én verzekerd

Naast allerhande diensten die voornamelijk gerelateerd zijn aan het welzijn van het paard, vind je ook dienstverleners terug die zich inzetten voor het welzijn van mensen en bij hun hulpverlening gebruik maken van paarden. Je krijgt een idee van de diensten die er bestaan, welke prijzen verschillende dienstverleners vragen en welke opleidingen ze gevolgd hebben.
 

In de zoekmachine werden alle dienstverleners onderverdeeld in 5 categorieën: 


  • Reguliere gezondheidzorg: hier vind je dierenartsen, zadelpassers, tandartsen, bitfitters, vervoer en bekappers/hoefsmeden. Alle goed gekende diensten dus.

  • Aanvullende gezondheidszorg: in deze categorie vind je alle vormen van zorg terug, die je paard kunnen ondersteunen in zijn gezondheid en presteren zoals osteopathie, shiatsu, acupressuur, sportmassage, chiropractie en nog veel meer...

  • Paardvriendelijke instructie: op zoek naar een lesgever die het welzijn van jouw paard op de eerste plaats zet? Die vind je onder deze categorie. Kies een thema zoals springen, working equitation, dressuur, western, ...

  • Stalling: deze categorie spreekt voor zich, zoek een stalplaats die bij jou en jouw paard past!

  • Therapie met paarden: deze categorie is minder bekend, maar zeker niet minder bemind! Je vind er namelijk alle vormen van gezondheidszorg voor mensen terug, waarbij paarden gebruikt worden. Je weet wel wat ze zeggen... De beste therapeut heeft vier benen en een zachte vacht.

Op een profiel vind je de contactgegevens van een dienstverlener, sfeerbeelden, een locatie, prijscategorie en welke diploma's de dienstverlener heeft. Dienstverleners kunnen daarnaast ook evenementen toevoegen die ze organiseren of waar ze aan deelnemen en ze kunnen ook aangeven met wie ze samenwerken.

Vergeet bij het gebruik van de zoekmachine nooit je locatie op te geven (de naam van je gemeente of poscode), anders zie je geen resultaten! Hieronder vind je nog een filmpje terug dat toont hoe de zoekmachine juist werkt. 

Tip, zet het filmpje op groot scherm en in HD!

Een overzicht van alle aangesloten dienstverleners vind je hier.
 

Problemen of vragen? Contacteer ons via contact@horseandhealth.be of 0476 32 51 92.  


Informatie dienstverleners


Welkom op de website van Horse & Health! Als het goed is, ben jij professioneel actief in de Vlaamse paardensector en beschik je daarvoor over de aangewezen diploma's en een verzekering. Is dat zo? Dan is Horse & Health mogelijk iets voor jou!

Het meest zichtbare deel van het project is de website van Horse & Health: een digitaal platform waarop paardeneigenaars (en andere geïnteresseerden) via een zoekmachine makkelijk een professionele dienstverlener kunnen terugvinden in een online databank. Voor dienstverleners is het dus mogelijk op dit platform een persoonlijk profiel aan te maken dat vindbaar is voor bezoekers door middel van de zoekmachine.  

Door een profiel aan te maken kan je als gediplomeerd en verzekerd dienstverlener zo jouw diensten promoten onder de bezoekers van de website. Bovendien is een profiel ook een statement: je laat zien dat je transparant bent over de diploma's die je behaalde, over het feit dat je verzekerd bent, over de diensten die je aanbiedt en over de prijscategorie waarbinnen je diensten vallen. Hoewel Horse & Health zich uitdrukkelijk distantiëert van het garanderen van kwaliteit of het bepalen van wie goed of slecht is, wil het project op deze manier wel professionele dienstverleners helpen zich zichtbaar te onderscheiden van dienstverleners die te weinig of niet opgeleid zijn, of die niet beschikken over een verzekering. We verwachten dus dat dienstverleners die lid willen worden, voldoen aan drie criteria:


Van dienstverleners wordt verwacht dat zij kunnen aantonen dat zij verzekerd zijn, dat zij (een deel van) hun behaalde diploma's op hun profiel uploaden en dat zij akkoord gaan met de ethische code. De ethische code is gebonden aan de visie van Horse & Health, waarin het welzijn van paarden centraal staat. Daarnaast bevat de ethische code enkele algemene bepalingen die betrekking hebben op professionaliteit ten aanzien van klanten.

Hoewel de website het uithangbord is van Horse & Health, bestaat het project uit meer dan enkel een online platform. Om kennisdeling en samenwerking te stimuleren, organiseert Horse & Health bijvoorbeeld ook jaarlijks meerdere netwerkmomenten voor de aangesloten dienstverleners. Via deze netwerkmomenten leren leden collega's kennen met gelijkaardige maar ook erg verschillende expertises. Ze bieden bovendien ook de uitgelezen kans om feedback te geven op de verdere ontwikkeling van het project. Zo zal Horse & Health als resultaat van deze feedback o.a. met een heel deel van de leden gezamenlijk deelnemen aan het Horse Awareness Event en zullen er in de zomer van 2019 demodagen georganiseerd worden. 


Lid worden van Horse & Health is simpel en kan gewoon via de website. Het is mogelijk vrijblijvend een profiel aan te maken. Je lidmaatschap gaat evenwel pas van start na betaling van het jaarlijkse lidgeld. Er bestaan twee vormen van lidmaatschap: het actieve lidmaatschap en het passieve lidmaatschap. Wil je enkel een profiel op de website, kies dan het passieve lidmaatschap. Twijfel je nog? Hieronder vind je meer informatie over wat het actieve en passieve lidmaatschap inhouden.


Het passief lidmaatschap werd geïntroduceerd voor hen die geen interesse hebben in het offline gedeelte van het Horse & Health, mensen die weinig of geen evenementen organiseren en/of mensen die op dit moment nog twijfelen of een actief lidmaatschap iets voor hen is. Als passief lid zal je voor slechts 15 euro kunnen deelnemen aan de netwerkdagen die georganiseerd worden door Horse & Health

Indien een lidmaatschap je aanspreekt kan je je hier registreren. Je krijgt onmiddellijk toegang tot je profiel, de publicatie van je profiel vindt plaats na de betaling van het lidgeld. Meer uitleg over het registratieproces zelf vind je hier.  Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan zeker contact met mij op.


Een overzicht van alle reeds aangesloten dienstverleners vind je hier. 
Problemen of vragen? Contacteer ons via contact@horseandhealth.be of 0476 32 51 92.

edit afsluiten