Call us

Help Horse & Health lid Benedicte!


Iedereen zou de mogelijkheid moeten krijgen om een leuke ervaring op te doen met een paard, toch?
Als paardenliefhebber weet je vast wat voor een fantastische dieren het zijn. In ons vorige blogbericht vermeldden we Puissance al, de kleinschalige onderneming van Benedicte van Acker waarmee ze verschillende therapievormen aan kinderen en jongeren aanbiedt. De paarden zijn daarbij altijd haar co-coaches. Er is echter een doelgroep die tot nu toe wat uit de boot viel: kinderen en jongeren die in een rolstoel zitten.
Benedicte wil hier samen met jouw hulp iets aan doen. 

Als ergotherapeut, hippotherapeut en equicaoch heeft Benedicte een hart voor mens en dier. De combinatie maken van deze twee passies binnen Puissance, was dan ook een droom die uitkwam. Gezien haar ervaring en kennis als ergotherapeut, wil Benedicte iedereen de kans geven op stap te gaan met de paarden, ook rolstoel cliënten. 

Zelfbeschikking en participatie zijn daarbij belangrijke pijlers. Benedicte verduidelijkt: "het is voor zulke cliënten nog leuker als ze eens zelf de touwtjes (lees: teugels) in handen kunnen nemen en hun pony kunnen besturen". Benedicte beschikt al over een prachtige welsh pony, die ze al inzet bij de hippotherapie bij de kindjes. Graag zou ze hem graag verder opleren in de menwagen: "Ik wens ooo zo graag dat hij binnenkort op weg kan mijn de rolstoelcliënten". 


Om kinderen en jongeren die zich in een rolstoel bevinden een leuke wandeling door de omgeving te laten beleven, heeft Benedicte echter een speciale rolstoelmenwagen nodig. Deze menwagens moeten duurzaam, veilig en gekeurd zijn om in therapie ingezet te kunnen worden. Dat maakt dat deze menwagens erg duur zijn. 

Met Puissance wil Benedicte graag zulke rolstoel aankopen om iedereen de kans te geven om de mensport en de natuur te leren kennen... Het noodzakelijke bedrag enkel en alleen voor de menwagen: 4000 euro. De kostprijs van de opleiding tot menner en de aankoop van het overige materiaal voor haar pony, neemt Benedicte op zich. Om de 4000 euro voor de rolstoelmenwagen te kunnen betalen, zette ze afgelopen week echer een crowdfundingcampagne op.


Via een crowdfundingcampagne zoals die van Benedicte, kunnen vrienden, kennissen, familie, sympathisanten, ... allemaal een klein (of groot) bedrag doneren om Benedicte te helpen het bedrag bij elkaar te sparen dat nodig is om de menwagen aan te kunnen kopen.

Misschien kunnen we jou, als bezoeker van de website of lid van Horse & Health, een ding vragen: beeld je even in, hoe het voelt wanneer je op je paard zit - in de piste, in het bos, op een galopbaan - het zonnetje schijnt, het is zo'n 23 graden, een beetje bewolkt. Het ideale moment voor dat perfecte galopje. Je ademt uit en een glimlach verschijnt al op je gezicht als je denkt aan wat komen gaat. Je geeft de subtiele hulpen die aan jouw paard vragen: "Neem je me mee? Gaan we vliegen?". Met kracht en impuls springt je paard aan en daar ga je: de wind ruist langs je oren, de zon op je gezicht, het klein beetje spanning dat je toch nog altijd voelt wanneer je de eer hebt op zulke snelheid gedragen te worden door zo'n groot en machtig dier. Op volle snelheid of een beheerster handgalopje... Er is niets dat dit gevoel kan evenaren. 

Iedereen verdient toch de kans om dat eens mee te maken, niet? 

Dus haast je naar https://www.crofun.com/nl/project/rolstoelmen-wagen, laat voor een keer die nieuwe onderlegger, die mooie rosborstel, dat nieuw halster, ... even op zich wachten en doneer 5 euro (of meer 😉). Je zal er een hele hoop kinderen en jongeren blij mee maken!

edit afsluiten